fredag 13. mai 2016

Brudeferd i Odda kino

Brudeferd i Hardanger - stumfilm med levende musikk av Bergen Filharmoniske orkester.
Brudeferd i Hardanger som filmkonsert i Odda kino? Ja - dette skjer fredag 13. mai kl 18:00. Det er Hardanger Musikkfest som byr på en unik opplevelse i Odda kino.

På lerretet skal vi se den 90 år gamle stumfilmen Brudeferd i Hardanger. Dette er en av norsk films aller første storsatsninger og inneholder unike filmscener fra Lofthus og Aga.

Foran filmlerretet - på scenen - sitter Bergen Filharmoniske Orkester. 34 topptrimmede profesjonelle musikere som gjester Odda for første gang. I salen sitter komponisten Haldor Krogh. Vossingen som til daglig er ansvarlig for filmmusikkutdanningen på høyskolen på Lillehammer.  Og kveldens solist  - på Hardingfele - heter Åse Teigland.Hva handler filmen om?
"Filmen forteller historien om Marit Skjølte, som av kjærlighet til Anders blir igjen i Norge når hennes foreldre emigrerer til Amerika. Anders og Marit forlover seg, før han reiser vekk for å jobbe noen år. Når han kommer igjen har han forlovet seg med den rike Kari Bjørve, noe Marit først får vite på deres bryllupsdag, og hennes store drøm om lykken blir knust. Det går så mange år, og vi møter igjen Marit som en velstående enke som bor sammen med sine to barn, Eli og Vigleik. Anders har mistet sin kone, og motgang og ulykke har gjort ham til en fattig mann, som bor på en husmannsplass sammen med hans eneste sønn Bård. Marit elsker fortsatt Anders, men er for stolt til å vise det, men til slutt skjer det noe som bryter ned skillet mellom de to, da det oppstår kjærlighet mellom Eli og Bård".

Her kan du se hele filmen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar