søndag 5. juni 2016

Skolekonsert 2016

Odda ungdomsskole imponerer med sin skolekonsert i odda kino. Over to timer med musikk - fremført av 200 elever.
Sist onsdag og torsdag inviterte Odda ungdomsskole til konsert i Odda kino. I over to timer var nærmere 200 elever på scenen og fremførte pop og rockemusikk, samt egenproduserte dikt.

Det er en imponerende produksjon skolen viser frem. Alle er med og spiller, eller synger. Sceneskiftene glir perfekt mellom hver sang. Ikke en lyd lekker ut fra forsterkere mens man rigger om på scenen. Nye musikere kommer stille inn. Nye sangere gjør seg klare. Stemming av gitarer er gjort på forhånd. Trommestikkene holdes i fast grep. Sceneteppe går opp - og vi får et nytt band med ny sang.

Dette krever logistikk. Full kontroll. Det er derfor spesielt viktig å peke på at lærerne Jan Nyborg, Per Terje Moe og Laslo Silagi gjør en enorm jobb. Som produsenter er de nesten usynlige i mengden av elever, men uten dem ville opplevelsen blitt noe helt annet.

Ungdomsskolen har et eget valgfag for dette. Produksjon for sal- og scene. Og det er populært. Ca 50 elever, fordelt på 9. og 10. trinn, lærer om kulturproduksjoner hvert år. Kobling av kabler. Lydanlegg. Lysoppsett. Logistikk. Programoppsett.

Dette er en tilnærming på kulturlivet som er svært viktig. Kultur skal også ha en form. Det er tradisjon for dette i Odda. Se bare hva Blueslaget fikk til fredag 27. mai. 1200 mennesker var samlet under Skalltaket for å oppleve Hellbillies. Alt fungerte.

Det er en viktig jobb Odda ungdomsskole gjør. De gir en ny generasjon med Oddinger veiledning inn i kulturlivet. Både som aktører på scene og som tilretteleggere rundt scenen. Vi trenger begge deler - og Odda ungdomsskole er en sentral aktør.

Her er smakebiter fra årets konsert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar