torsdag 30. mars 2017

Gå til Trolltunga med Google

Slik ser Trolltunga ut på Google Streetview Nature. Det er enda bedre på ordentlig :-)
Fra og med i dag kan du "gå" til Trolltunga hjemme i sofaen. I dag la nemlig Google ut alle de norske turene fra Streetview Nature. Det betyr at alle de 11 turene vi gikk opp med Google sin kule sist høst blir tilgjengelig på nettet.

Jeg hopper litt i stolen i kveld. Jeg er glad. En måneds jobbing. Masse gåing og logistikk. Seks måneders venting. Vips: Hele verden kan oppleve fantastiske Odda kommune.

Hva det betyr å havne på en global nettjeneste som dette vet vi ikke, men det er klart det på sikt kan gjøre en forskjell.
F.eks. betyr dette at alle turister kan finne ca 250.000 bilder satt sammen til en total 360-opplevelse av veien til Trolltunga. Med dette materiaelt kan de planlegge turen bedre og være forberedt på hvordan det faktisk ser ut - hele veien opp.

I tillegg vil turister finne 10 andre turer de kan gå når de først er i Odda. Det er klart dette vil øke informasjonstilgangen og gjøre det mulig å planlegge et lengre opphold.

Det vil også på sikt være mulig å gå turene rundt i Odda kommune ved å bruke VR-briller. Dette er en helt ny opplevelse og vi driver å planlegger de første testene på dette.

I anledning denne lansering er det en hel del folk vi skal takke. Først og fremst de som var med og bar Googlekula:
  • Bjørn Heidenstrøm
  • Christiane Hansen
  • Sjur Øygard
  • Eivind Øyre Trones 
  • May Britt Buer 
  • Lage Thune Myrberget 
  • Jostein Kaland 
Her er turene.
Lilletopp:Freimstølen:


Buerdalen - i lufta - i Løypestrengen til Bjørn og Elisabeth:Buerbreen:


Eidesnuten:
Oddavarden:Reinanuten:Odda sentrum:


Kulturstien:


The Sunny Walk - gå opp Ragde og ned freim og du har fått med deg hele solsiden av Odda:


Hovden:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar