søndag 7. januar 2018

Fra Kairo til Odda - en kulturkveldDette er Christian Stejskals fargerike og personleg historie frå han si ferd til fots frå Wien til Aksum i Etiopia. I denne framsyninga får vi gripande historier, fiolinspel og foto signert Stejskal.

Odda kultur inviterer til kulturkveld mandag 15. januar kl 19:00.

Christian Stejskal er ein norsk kunstnar med base i Kairo i Egypt. Multimedia framsyninga "Mitt Nabolag" er forteljinga om min pilagrimsferd til fots frå hans fødeby Wien, via Jerusalem til den heilage byen Aksum i Nord-Etiopia.  

Undervegs på denne reisa så møtte han "Zabaleenerane", Kairos uoffisielle kristne søppelarbeidare i det såkalte "Garbage City" i Kairo. Etter å ha avslutta pilgrimsferda i Aksum så flytta han inn i Søppelbyen kor han bodde saman med "Zabaleenarane" samstundes som han livnærte seg som fiolinist ved operaen i Kario.

De siste 5 åra har han fotografert livet blant søppelarbeidarane, samstundes som han har skrevet noveller frå Søppelbyen, eit arbeid som har fått støtte frå "Fritt Ord" og "Stiftelsen Thomas Fearnley, Heddy og Nils Astrup".

Publikum vert tekne med på ein fargerik og personleg reise frå Christian sin fødeby Wien til hans liv blant Zabaleenarane i Kario kor han fortel syv forteljingar om syv menneskjeskjebner frå Søppelbyen, samstundes som han viser fotografier på skjerm og spelar Arabisk musikk samt eigenkomponert musikk på fiolin.

Framsyninga vert på Kulturscena. Kiosken er åpen.
Lokalene vert opna kl. 18.30
Varer 90 minutter pluss pause

Pris: 100,-
Honnør og ungdom: 50,-

Billetter på www.oddakino.no 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar