mandag 19. september 2016

Det Norske Teateret til Odda

Odda får besøk av Det Norske Teateret. Søndag 9. oktober skjer det i Ungdomshallen. Velkommen!
Endelig skjer det. Det Norske Teateret kommer tilbake til Odda. Denne gang er det Gjertrud Jjynge som har med seg forestillingen "Frå Landevegen". Søndag den 9. oktober vil hun stå på scenen i Ungdomshallen sammen med sin medmusiker kl 20:00.

Billett sikrer du deg her.

Det er Odda Ungdomslag som er teknisk arrangør og vi håper Ungdomshallen blir fylt opp med publikum denne kvelden.

Det er en gripende historie om verdien av et menneske. Handlingen skjer i Norge og for Gjertrud er dette veldig nært. Her har Carl Morten Amundsen skrevet på hjemmesidene til Det Norske Teateret om hvor nært dette er for skuespilleren.

Pressemelding fra Det Norske Teateret:
"Gjertrud Jynge er oppkalla etter farmora og oldemora si, Gjertrud Louise. Farmora var stolt av slekta og hadde ein heil vegg med familiebilete over senga. Da ho døydde, arva Gjertrud alle desse bileta. No har dei fått plass på veggen i feriehuset i Sverige.

Der heng dei, Gjertrud og Louise i alle livsfasar. Der heng òg tippoldefaren hennar, Jakob Walnum, ein vakker mann, soknepresten frå Leikanger i prestekjole og med St.Olavs orden på brystet. Mannen som i 1897 skipa «foreningen til motarbeidelse av omstreifervesenet», også kalla omstreifarmisjonen, ein sosial misjon som skulle arbeide med å «bringe hedningefolket taterne fra landeveien tilbake til de hjem, de har forlatt». Eit arbeid som omfatta barneheimar der taterbarn skulle bu frå dei var eitt år til konfirmasjonsalder for å «skape fasthet i deres karakter» og arbeidskoloniar for dei vaksne der ein skulle «vekke lyst og trang til et rolig liv og forstå arbeidets velsignelse».


Dette sier pressen
"Gjertrud Jynges engasjerte historietime skaper spørsmål som dirrer lenge etter at forestillingen er over".
Vårt Land

"Vondt og aktuelt"
Dagsavisen

"Viktig personlig dokument"

Aftenposten


Billett sikrer du deg her.

Smakebit
Frå landevegen from Det Norske Teatret on Vimeo.

Lese mer
Vil du lese mer kan disse intervjuene med Gjertrud være til hjelp:
Dagsavisen
TV2
Vårt Land

Billett sikrer du deg her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar