tirsdag 28. februar 2017

Røldal bygdebok klar for salg


Bygdeboka i Røldal ble lansert sist lørdag. Et fullsatt Grendehus fikk møte forfattere, prosjektledere, initiativtagere, medforfattere og korrekturlesere. Så startet salget av bøkene. 

"Mandag morgen kl. 08.30 hadde vi på biblioteket solgt 3 bokverk. Før vi hadde åpnet. Mandag kl. 15.00 hadde vi solgt 15 sett og fått mange ivrige telefoner. Dette er fest!", forteller Biblioteksjef Else Marie Sandal. 

"I går dukka eg sjølv ivrig ned i bokverket, og det er imponerande, det er rørande og det kjem til å vera viktigare enn nokon kunne førestella seg": forsetter hun. 


Hun har gledet seg lenge til og visste at det kom til å bli et godt bokprosjekt, men hun var ikke forberedt på å finne et så bra prosjekt. 

"Eg verta så gripen og så rørt, over bilder av folk og tun som eg hugsar frå eg var unge, med forteljingar og stoff som vil engasjera og vil vera kompetanseheving for meg og mange om vår eiga bygd, om vår eigen kultur, natur og historie. Ved å verta dokumentert skriftleg og visuelt trer bygda og vår eigen historie endå tydelegare fram for oss"; fortsetter hun.

Bygdeboka i Røldal er blitt et fantastisk bokprosjekt. Og det er mange å takke: 
  • Kenneth Bratland og Gaute Losnegård som har imponert oss alle med hvordan de har løst forfatteroppgavene sine. 
  • Så er det flere emneforfattere som har bidratt med fagartikler om emner som mange ikke kan så mye om fra før. 
  • Bygdeboknemda for deres formidable innsats over mange år. 
  • Og takk til alle som fikk i stand en flott lansering sist lørdag i Røldal Grendehus. 
  • Oddbjørn Lynghammar for ldelse, organisering og flott film.  
  • Husmorlag og bygdekvinnelag for kjempegod mat til alle. 
  • Alfred og koret for kulturinnslag.


Nå er det Odda bibliotek som skal bidra til å selge dette praktverket. Dere kan kjøpe det hver dag - i åpningstiden til Biblioteket. Velkommen innom. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar