mandag 21. mars 2016

Oddaskolen møter rødhette og Harmonien

Endelig kommer Harmonien til Oddaskolen og spiller for skoleelevene. 
Fredag 13. mai er det en helt spesiell dag i Oddas historie. Bergen Filharmoniske orkester - Harmonien - spiller skolekonsert for alle i 3 - 7. klasse i Oddaskolen. Det skjer på Ullensvang. Elever fra Røldal, Skare, Odda og tyssedal busses ut til hotellet for å oppleve denne konserten sammen med elever fra Ullensvang, Eidfjor og Jondal.

I samarbeid med fantastiske Hardanger musikkfest har det blitt en unik anledning for alle i Odda. Skolekonserten på formiddagen gir en unik muligheter for alle elever, men på kvelden kan hele familien oppleve noe enda mer unikt: Konsert på scenen i Odda kino med Harmonien og ny musikk til Filmen Brudeferd i Hardanger. Mer om dette i et annet blogginnlegg.

Les mer om hva elevene får oppleve:

Harmonien
Bergens eget symfoniorkester har spilt sammen siden 1765. De feiret 250 år i fjor. Nå kommer de til Odda for å spille konserter under Hardanger musikkfest. Dette er første gang på over 40 år at det kommer et symfonisk orkester til Odda. Denne anledningen skal Oddaskolen få ta del i.

Les mer om Harmonien på dere nettsider.

Helge Jordal
Bergens mest kjente skuespiller skal være forteller. han vil lese Roald Dahls eventyr mens orkesteret spiller musikken.

Jordal er viden kjent for sine mange spillefilmerog sceneopptredniner på Den Nasjonale Scene i Bergen.

Les mer om han på denne linken.

Paul Patterson
Musikken er skrevet av den britiske komponisten Paul Patterson. På hans egen nettside kan du høre både musikken og alle de forskjellige ledemotivene han har komponert.

Hva er et ledemotiv? Det er de små melodiene som er kjennetegnet til de forskjellige karakterene i eventyret. Kall det musikalske navn.

Les mer på nettsiden hans.

Film
Eventyret er også filmet. Her kan dere se historien og høre musikken.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar