onsdag 7. mars 2018

Folkebad & Folkehelse


Tirsdag 6. mars 2018 hadde vi i Odda en inspirasjonsdag for folkebadet og folkehelsen. Flere aktører var invitert inn og vi fikk en flott erfaringsdeling.

Kommunalsjef kultur- og idrett i Odda kommune - Lage Thune Myrberget - delte erfaringer fra de ulike studieturene Odda folkebad har hatt de siste årene.

Os badet
Solstrand
Tysværtun
Sauda
Vossabadet

Swimtag i Odda? 
Eirik Aksnes fra Swimtag presenterte en spennende digital opplevelse for svømmende gjester. Her kan dere høre mer om hva han fortalte.

Det er helt klart at Swimtag kan være et produkt som øker interessen for å bruke folkebadet. Både for yngre brukere, men også for bedrifter som nå kan få mer tilrettelagte helsemål, statistikker og utfordringer - både internt og eksternt.


Folkebadet på studietur
Folkebadet har den siste tiden været på besøk hos Saudahallen og Vossabadet. Dette er to bad som er ganske så ulike, men samtidig en felles ting: Folk vil få til noe. Her kan dere se en film vi lagde etter besøket på Vossabadet den 5. mars 2018.Folkehelse i Odda
Folkehelsekoordinator i Odda kommune - Gunnvor Steinsland Medhus - fortalte litt om hvordan folkehelse og folkebad henger sammen.


Friluftsbad i Odda? 
Kjetil Olsen og Ørkan Aarekol har jobbet med et privat initiativ: Friluftsbad i Odda. Her kan dere høre litt mer om hva deres planer og tanker går ut på.Folkebadet sommeråpent?
Kommunestyret har bedt Folkebadet se på muligheter for å holde sommeråpent. Dette vil være bra for både fastboende, hytteeiere og turistene. Vi må finne dekning ofr dette i budsjettet, men forslaget er kl. 12:00 - 18:00 alle ukedager.

Vi fikk umiddelbart viktig innspill fra turistinformasjonen: Hver dag. Dette vil gjøre det mye mer forutsigbart og enkelt for brukerne. Vi tar dette med oss videre i prosessen.

Takk til alle som kom og ble med oss på denne fagsamlingen. Også ser vi frem til å følge den videre prosessen med utarbeidelse av Friluftsbadet i Odda.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar