onsdag 11. november 2015

Gimse i Odda

Håvard Gimse holdt en glitrende konsert på Odda sitt Steinway flygel. 
Onsdag kveld (11.11.15) besøkte Håvard Gimse Odda. Han skapte en flott kveld i Formannshuset. Med glitrende spill og spennende småprat skapte han en unik kveld for alle som var kommet.

På repertoaret hadde han Beethoven, Mozart, Hayden og Schubert. Det ble en spesiell kveld.

Det som gjorde kvelden spesiell var alle hans historier mellom sangene. Alt fra hvordan Beethoven møtte Mozart som 16 åring. Hvordan hans komposisjoner utviklet seg etterhvert som han selv mistet hørselen. Og spekulasjoner om syfilis som årsak til hans døvhet.
Gimse er en jordnær Hedmarking fra Kongsvinger. Nå bosatt i Oslo med familie og en internasjonal karriere. Han tar seg også tid til å undervise på Norges Musikkhøyskole. Her har han seks masterstudenter som får oppfølging og inspirasjon.

"Det er ikke så viktig at de er flinke, men at de er nysgjerrige og vil lære"; forteller Gimse.

"Neste gang jeg kommer til Odda treffer jeg gjerne elever og foresatte på kulturskolen"; forteller han. Dette gjorde Gimse ved noen konserter tidligere i år og syntes slike møter med unge elever og foresatte var inspirerende.

"Kanskje du kunne akkompagnert noen av elevene også?". "Ja - jeg spiller gjerne med noen av elevene fra skolen"; sier stjernepianisten. "Også hadde det vært flott om elevene ble med på konserten senere på kvelden, sammen med foreldrene"; avslutter Gimse.

Oddaflygelet
Flygelet i Odda trenger å bli brukt. Det trenger utfordringer. Det trenger å møte klavermestere som Gimse. Og disse klavermesterne liker å møte flygelet vårt.

Håvard Gimse har blant annet vært konsulent ved utvelgelse av flygler ved flere av landets nye kulturhus (bl.a. Arendal, Hadeland, Elverum). Dette er store flotte instrumenter som koster over en million. "Likevel trenger de ikke ha den karakteren som et vel holdte eldre Steinway flygel har"; forteller han oss.

Vi gleder oss til Håvard kommer tilbake og møter vårt Steinway igjen.

Her kan dere se og høre en smakebit fra konserten.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar